Wat zijn plisségordijnen?

Wilt u nieuwe gordijnen voor in uw woning? Dan is het verstandig om u te oriënteren op verschillende type gordijnen. Vandaag gaan we het hebben over plisségordijnen, dit zijn gordijnen die bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Plisségordijnen danken hun naam aan het Franse woord voor geplooid, ‘plissé’. De mooie, praktische gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en afwerkingen. Lees nu verder en ontdek alles over plisségordijnen.

Verschillende typen plisségordijnen

Van plisségordijnen zijn er in de grote lijnen drie verschillende typen, het verschil zit in de bedienen (manier van vouwen) van de gordijnen. We onderscheiden de volgende drie typen:

Top-down plisségordijnen

Top-down plisségordijnen bedient u van boven naar beneden door deze te vouwen.

Top-down/bottom-up plisségordijnen

Top-down/bottom-up plisségordijnen kunt u zowel van boven naar beneden als van beneden van boven bedienen.

Dag en nacht plisségordijnen werken volgens het top-down/bottom-up systeem. Het verschil is dat een dag en nacht plisségordijn bestaat uit twee verschillende stoffen. De bovenste stof is verduisterend en de onderste is transparant. Zo kunt u de gordijnen zowel ‘s nachts als overdag optimaal gebruiken.

De voordelen van plisségordijnen

Naast dat plisségordijnen zeer praktisch zijn, brengen deze sfeer naar uw woning. Het is het zeker waard om deze gordijnen mee te nemen in uw overweging bij de aanschaf van nieuwe gordijnen. Dit wordt enkel bevestigd door de volgende voordelen van plisségordijnen:

Zonwerend

Plisségordijnen hebben een zonwerende functie, waardoor het in de zomer lekker koel blijft in uw woning. Tevens hebben de gordijnen een licht isolerende werking, hierdoor helpen de gordijnen in de winter juist om de warmte binnen te houden.

Eenvoudige bediening

Doordat u kunt kiezen uit de verschillende bedieningsmogelijkheden is een plisségordijn altijd makkelijk te bedienen. U kunt zelf zeer nauwkeurig de lichtinval en privacy bepalen.

Legio aan opties

U kunt plisségordijnen op maat laten maken. Hierbij heeft u keuze uit allerlei verschillende kleuren, materialen en manieren van bedienen.

Geluiddempende werking

Bij een gesloten plisségordijn zit er een stilstaande luchtlaag tussen het raam en het gordijn. Dit heeft naast een isolerende werking ook een geluiddempende werking. Zo houdt u omgevingsgeluiden buiten uw woning.

Neemt weinig ruimte in beslag

Plisségordijnen als raamdecoratie nemen zeer weinig ruimte in beslag. Dit maakt dat plisségordijnen prima zijn te combineren met andere gordijnen.

Verano plisségordijnen op maat bij de Groot Zonwering

Bij de Groot Zonwering maken wij de prachtige, elegante plisségordijnen van het merk Verano voor u op maat. U kunt de gordijnen volledig personaliseren naar uw wens. U heeft keuze uit meer dan 65 kleuren en legio aan materialen. Wilt u graag plisségordijnen met een elektrische bediening of heeft u liever een handmatige bediening? Alles is mogelijk. Neem contact op.

Heb je deze berichten al gelezen?

Zonwering Haren

Zonwering Haren

ZONWERING KOPEN IN HAREN   Bent u op zoek naar zonwering in Haren? Dan bent u bij ons op de juiste plek. De Groot...

Zonwering Delfzijl

Zonwering Delfzijl

Zonwering in de buurt van Delfzijl Bent u op zoek naar zonwering in de buurt van Delfzijl? Bij De Groot zonwering kunt...